ORL 2024, Bratislava

16. 10. 2024

Ve dnech 18. – 20. září 2024 se v kongresovém hotelu Crowne Plaza v Bratislavě konal jubilejní 10. česko-slovenský kongres otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, také 85. kongrese České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP a 70. kongrese Slovenské společnosti pro otorinolaryngologii a chirurgii hlavy a krku také 4. setkání Společnosti pro chirurgii štítné a příštítné žlázy.

Pořadatelem kongresu byla klinika otolaryngologie a chirurgie hlavy a krku LFUK a UNB Bratislava pod vedením doc. MUDr. Miroslav Tedla, PhD, MPH.

Odborný program letošního kongresu zahrnoval všechny oblasti otorinolaryngologie. Tradičně nechyběla ani bohatá sekce volných sdělení, panely posterových prezentací a instruktážních kurzů. V pátek proběhl za podpory Promedica instruktážní kurz „Použití plazmové coblace při ošetření adenoidní vegetace a patrových tonzilMUDr. Michala Ševčíka (Nemocnice Třinec), MUDr. Michala Jurovčíka (FN Motol Praha) a prim. MUDr. Tomáše Fořta (FortMedica s.r.o., Praha).

Kongresu se účastnila Divize ORL a Divize zdravotnických tecnologií. Na našem stánku jsme prezentovali všechny produkty, které v divizi máme. Přístroje firmy Smith&Nephew, přístroj na plasmovou coblaci, vyšetřovací jednotky, křesla a diagnostické přístroje EUROCLINIC pro ORL pracoviště, specializovaný navigační systém výrobce Collin Medical pro operace sinů a otologické zákroky a otologický operační robotický systém Robotol.

Setkali jsme se se specialisty v oboru ORL jak z České republiky, tak i ze zahraničí a jsme rádi, že naše spolupráce se zákazníky je pozitivně vnímána.

Divize ORL a Divize zdravotnických technologií