30. Frejkovy dny

8. 8. 2024

Ve dnech 27. 6. – 28. 6. 2024 se uskutečnil 30. ročník ortopedického kongresu Frejkovy dny. Kongres se konal již tradičně v hotelu Maximus Resort v krásném prostředí Brněnské přehrady.

 

Záštitu nad tímto kongresem převzali:

Česka společnost pro ortopedii a traumatologii

Česka lékařská komora

Profesní odborová unie zdravotních pracovníků

Děkan Lékařské fakulty Masarykovy univerzity

Ředitel FN u sv. Anny v Brně

Náměstek pro ošetřovatelskou péči FN u sv. Anny v Brně

Magistrát města Brna

 

Prezidentem akce byl přednosta ortopedické kliniky FN u sv. Anny v Brně doc. MUDr. Tomáš Tomáš, Ph.D.

Akce se zúčastnili lékaři a sestry z celé České republiky. Kongres byl určen pro ortopedy a sestry ze všech chirurgických oborů, které působí jak na lůžkových odděleních, tak i v ambulantní sféře.

Promedica byla Generálním partnerem této akce. Na stánku se prezentovalo kompletní zastoupení portfolia výrobce Smith & Nephew – oblasti ortopedie. Závěrem druhého dne proběhly workshopy na téma:

  • Masivní ruptury RM – tipy a triky – pod vedením MUDr. Filipa Hudečka z FNUSA praktická ukázka produktu Drillbone: Tunneler – Artroskopická transoseální sutura rotátorové manžety
  • Save the meniskus – pod vedením MUDr. Michaela Lujce z FN Brno praktická ukázka produktů Smith+Nephew: Novostitch, FastFix 360, FastFix Flex, Firstpass mini, NovoCut.

Celý průběh konference provázela přátelská atmosféra nejen v přednáškových sálech, ale i v rámci tradičního společenského večera pro zdravotníky.

Divize Ortopedie