DEN HYGIENY RUKOU

24. 5. 2024

Světový den hygieny rukou si připomínáme každý rok 5. května a provází jej kampaň Světové zdravotnické organizace (WHO) s názvem „Zachraň život – umývej si ruce“, která upozorňuje na význam mytí rukou jako rozhodujícího preventivního opatření proti přenosu mnoha infekčních onemocnění.

Celý měsíc květen se v nemocnicích po celé ČR konají různé akce připomínající si tento významný den. Naše Divize Dezinfekce a sterilizace  je součástí těchto dnů „Hygieny rukou“.

Cílem těchto akcí  je upozornit na správnou techniku mytí a dezinfekce rukou, jak formou aktivních přednášek, tak i prezentací produktů, jak našich, tak i spolupracujících dodavatelů jako je Ecolab, Schulke a Hartmann. Příchozí zájemci si již  mohli na stánku zkontrolovat pomocí dezinfekčních prostředků i UV lampy, jak je efektivní jejich dezinfekce rukou. Hygiena rukou je nesmírně důležitá především pro zaměstnance zdravotnických zařízení, ale i návštěvy pacientů. Vydezinfikovat ruce si již přišlo do všech nemocnic ve všech krajích, kde Promedica je jedničkou, z řad personálu, ale i návštěvníků nemocnic desítky zájemců.

Divize Dezinfekce a sterilizace