Dva úspěchy Czech Spitfire Clubu, spolku letecké historie

1. 7. 2024

Promedica dlouhodobě podporuje spolek letecké historie z Vysočiny – Czech Spitfire Club, v jeho úsilí připomínat památku našich letců z Britského královského letectva. Tedy těch, kteří za nás tolik obětovali, a kterým se náš stát po válce tak nehezky odvděčil. Spolek má nyní za sebou první pololetí letošního roku, a tak se bilancovalo a vyhodnocovalo. Během začátku roku spolek zaznamenal dva velké úspěchy. Prvním výrazným úspěchem byla skutečnost, že fotografie, na které je klubový Spitfire, získala první místo a certifikát – Modrou stuhu na významné mezinárodní fotografické soutěži. Fotka byla oceněna společností FIAP, což je největší fotografická společnost na světě.

Celá kolekce fotografií, na jejímž vzniku se spolek organizačně podílel, měla už 3 výstavy, naposledy na radnici města Zlín a byla velice úspěšná i ze strany veřejnosti.

Druhým velkým úspěchem byla prezentace Spitfire na Britském velvyslanectví při příležitosti oslav narozenin krále Karla III. Za tuto prezentaci a účast na akci obdržel spolek poděkování od Britského velvyslance.

Spolku blahopřejeme a fandíme i v druhém pololetí 2024!