Úspěšná účast na DIA akcích v Ostravě

10. 10. 2024

V minulém týdnu se v Ostravě uskutečnily dvě tradiční akce, které spojovalo onemocnění DM neboli diabetes mellitus, česky cukrovka.

 

Endokrinologie v kostce Ostrava 2024

První z akcí, které se divize diabetologie účastnila, byl seminář Endokrinologie v kostce Ostrava 2024, jehož předmětem bylo bližší propojení mezioborové spolupráce z řad specialistů zabývající se problematikou léčby endokrinologických onemocnění. Tento ročník navazuje již na několikáté setkání mladých endokrinologů při řešení různorodých kazuistik.

Setkání endokrinologů a diabetologů v ostravském hotelu Qality proběhlo 3. 10. 2024 za účasti asi 50 lékařů a 12 partnerů. Jsme rádi, že jsme byli přizváni jako jediná technologická firma dodávající systém monitorování glykémie pro pacienty s diabetem. V kazuistikách byli tito pacienti a význam sledování glykémií v jejich léčbě několikrát připomínáno. Nutnost systémové kontroly glykémií bylo několikrát zmiňováno i na přednáškách zaměřených na péči o nohy pacientů s diabetem během XV. Konferenci zdravotníků

Diabetologický a podiatrický den 2024

Další z akcí byl Diabetologický a podiatrický den 2024, který se uskutečnil v sobotu 5. října v Hotelu Harmony Club Ostrava. V nabitém programu vystoupila řada špiček v oborech diabetologie, endokrinologie, ortopedie, a podiatrie  zabývající se léčbou ran a ortonyxií.

Pořadatelem byla pacientská organizace Naděje pro každého, z. s., která je zakládajícím členem Aliance pacientů s diabetem ČR, se kterou naše společnost dlouhodobě spolupracuje především v oblasti edukace selfmonitoringu glykémie. Naše účast na tomto meetingu byla bezplatná.

 

Divize Diabetologie